Simon Griffiths

Simon Griffiths

Simon Griffiths

Director

03301200776 x 102

03301200776 x 108

Simon Griffiths

Simon has been an Owner Director of SC4 Carpenters Ltd since its inauguration in April 2000.

Simon has been working in the construction industry since he started out as a carpenter at the age of 18 and has more than 30 years experience in high quality Carpentry and Timber Frame construction.

Simon has gained a wealth of knowledge as a carpenter/supervisor, as well as establishing and running the carpentry, timberframe erection and turnkey construction company, SC4 Carpenters Ltd, for almost 20 years.

Simon has expertise in the construction of energy efficient timber frame homes.

Roles: Company Director with overall responsibility for project management and workforce training.

Jim & Yvonne's New 5 Bed Home in West Berkshire

Rapid progress of design and build enabled us to move into our wonderful new home within 10 months.

July 2015  

Winchcombe Cottage

After 40 years happily living in Winchcombe Cottage we realised the time had come for an upgrade.

After reviewing options we concluded that rebuilding was better than attempting repair. Used to living in a wooden house we were keen to accept a replacement based on modern, energy efficient, timber frame construction, such as that offered by SC4 Carpenters Ltd, who designed, project managed and built the house from ICF and timber frame.

SC4 dealt with the design, planning consent and construction, carrying out timberframe erect, carpentry, roof tiling, kitchen and window fitting, as well as project managing demolition, ground works, mechancial and electrical, including photovoltaics and a pellet-based biomass boiler feeding under floor heating.

In spite of adverse winter weather that delayed completion of the groundworks, once started, the main timber frame structure was delivered and erected in just one day, and was waterproof within a matter of weeks, enabling rapid progress to be made on the interior.

We were able to move back in within 10 months of the demolition of the old house. Designed to fit the original footprint and keeping the main features, including basement and attic, we felt at home at once and continue to appreciate all the energy saving benefits.